יום חמישי, 24 בפברואר 2011

פיצה שמנמנה ונהדרת


הרגשתי רע על התמונה הלא-מי-יודע -מה מהרשומה הקודמת (על אף שהמתכון בעצמו בהחלט מפצה על כך,מילה שלי!) אז הרגשתי צורך לצ'פר במתכון נוסף,מעולה אף הוא, מלווה בתמונות מעוררות תיאבון.
הסיפור של הפיצה הזאת מתחיל בלידה של הנסיך.אחרי שחזרנו הביתה היה קשה לי לבשל-לא בגלל שלא רציתי,אלא בעיקר מאחר וכל פעם שהייתה לי שנייה פנויה האפרוח החליט שהוא רוצה לינוק.נהיה לנו מן ריטואל שאני הייתי יושבת על הספה ומניקה,ותוך כדי שולחת הוראות קפדניות לבעל-שבינתיים נאלץ להשתלט על המטבח ("אוקיי,עכשיו תוסיף חצי כפית פפריקה...חצי כפית!לא לפי העין!").כמובן שסיטואציות מעין אלו לא קיימות רק אצלנו, ולדעתי זה קורה אצל רוב זוגות ההורים הטריים. בשבת הראשונה שהיינו בבית אחרי הלידה קיבלנו אוכל מהשכנים, ואני מכירה מקומות שבהם מבשלים ליולדות שבועיים שלמים, אבל מגיע הרגע שצריך להסתגל למצב החדש וללמוד להתמודד עם תינוק בנוסף לכל מה שלקחנו על עצמנו לפני כן.אני חלילה לא רוצה שיישמע שהבעל לא עוזר במטבח-להפך,אם הייתי נותנת לו הוא היה יכול להיות בשלן לא קטן אבל אני מדירה אותו משם בעיקר כי זה כיף לי.
אז איפה היינו?אה כן-אחרי הלידה,בניסיון לבשל ולגדל את הילד בו זמנית.
כשמלאו למלאך חודשיים, קיבלתי טלפון משירי, חברה שהתנצלה שלא הכינה לי כלום ללידה ושאלה אם שייך עדיין להביא משהו הערב."ברור!!!!"כמעט צעקתי.לאחר כמה שעות הייתה מונחת על השולחן שלנו תבנית גדולה של פיצה.היא הייתה כל כך טעימה,והיה לי כל כיף לקבל אותה,ומיד באותו היום ביקשתי ממנה את המתכון.מאז אני מכינה אותו בערך פעם בשבוע (עם שינויים קלים,כרגיל).המסקנה מהסיפור היא שעדיף מאוחר מאף פעם,ושמחוות חברתיות (במיוחד כאלה הכוללות פיצה) הן תמיד רצויות.
פיצה זה דבר נהדר להכין בבית: היא הרבה יותר בריאה ממה שאתם מזמינים בפיצרייה או מה שאתם מוציאים מהמקפיא,זולה הרבה יותר מהנ"ל,מודולרית לחלוטין,מתאימה לילדים ולמבוגרים והחומרים הם זמינים יחסית.הבצק הזה אומנם דורש שתי התפחות,ולכן זה אומר שצריך להיערך מראש,אבל תאמינו לי שזה שווה את זה.אם תכינו את הבצק באזור השעה 14:00,תלושו ותתפיחו שוב באזור השעה 16:00(כמובן שבין לבין אתם יכולים לעשות כל מה שעולה על רוחכם ואכן רוב זמן ההכנה זה ההתפחה ולא דורש התעסקות מצידכם), ובאזור 18:00 תרכיבו הכל יחד: באזור השעה 19:00 תהיה לכם ארוחת ערב טעימה,משביעה,ריחנית ואפילו די בריאה.

מרכיבים לבצק:
2 ושליש כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כפית סוכר
כוס מים פושרים
מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד.מתפיחים עד להכפלת הנפח,לשים שוב ומתפיחים פעם נוספת.לשים פעם שלישית ומרדדים על תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה משומן בתרסיס שמן.

אתם כמובן יכולים להוסיף איזה רוטב שאתם רוצים (רק לא קטשופ!איכס!)-קנוי,ביתי וכו' אבל אם בא לכם רוטב ממש פשוט וטעים הנה מה שאני מכינה:

מרוקנים קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם) לתוך קערית,ממלאים את קופסת הרסק הריקה במים ומערבבים את המים עם הרסק.מוסיפים קמצוץ סוכר (לרסק עגבניות יש נטייה להיות קצת מר ולכן אני תמיד מוסיפה קצת סוכר לכל דבר שמכיל רסק) ומערבבים שופכים על הבצק ומשאירים שוליים.

בשלב הזה אני אוהבת לזרות על הפיצה אורגנו יבש ושום גבישי-מוסיף המון!

כאן מגיע החלק החשוב והכאוב של פיצה בחברה הישראלית-
אני הולכת להגיד (הממ...לכתוב) משהו שאולי לא ימצא חן בעיני חלקכם אבל אני חייבת להוציא את זה החוצה:
פיצה אמיתית מכינים עם גבינת מוצרלה ולא עם גבינה צהובה!!!!!




אוקיי,הוצאתי את זה החוצה,אתם עדיין פה?מצוין.ככה: בגבינה צהובה יש צבעי מאכל וחבל.מוצרלה היא גבינה מעולה והרבה יותר בריאה ואותנטית לצרכי פיצה.תוספת של עוד כמה שקלים שממש שווה את זה מבחינת האיכות,הטעם והבריאות.



בכל מקרה,אני מוסיפה בערך 100 גרם גבינה אבל יצא לי להבין שרוב העולם אוהב יותר גבינה אז כמובן שתוסיפו כאוות נפשכם.
כמובן שגזרת התוספות זה לגמרי "פינת ההתפרעות של יעל",אנחנו לאחרונה אוהבים את הפיצה שלנו עם בצל ופלפלים קלויים-עד לא מזמן סתם חתכנו גמבה על הפיצה אבל פעם אחת היו לנו פלפלים קלויים (ביתיים כמובן,מתכון בהזדמנות) במקרר אז הוספנו אותם והם ממש שידרגו את התוצאה הסופית.



אז אחרי ששמתם גבינה ותוספות מכניסים את הפיצה ל-200 מעלות ל-25 דקות או עד שהגבינה נמסה והפיצה שחומה.
בתאבון!
נ.ב.למי שהתוהה למה אין שמן במתכון-אז זהו שבמתכון המקורי היה שמן אבל פעם אחת שכחנו אותו וגילינו שהוא ממש לא חסר!יוצא מעולה גם בלי!מי שממש מתעקש יכול למרוח שמן זית על הבצק לפני שמורחים את הרוטב אבל לא חבל על הבריאות?
נ.נ.ב.תתחברו אליי בפייסבוק!

יום שלישי, 22 בפברואר 2011

bulgur and chicken burgers

I know the picture (scroll down below to the former hebrew post) probably doesn't whet your appetite as much as the actual burgers will, but believe me-if the picture is what stops you from making this recipe...the joke's on you!basically, don't judge a recipe by its picture
So where were we?food!let me tell you about my moms kitchen:it's really good and really healthy.Whole wheat,no frying, no more than two eggs per dish...you get the idea.Great stuff, but when I got married I kind of rebelled and decided to do things my own way-that included a 7 (!!!) egg sponge cake,fried tuna croquettes,chicken fritters and margarine-ladden cakes and cookies like there was no tomorrow.I had a great time trying new things and rejoicing in my newfound independence.The turning point came when we were invited over to the neighbors for a meal,I was asked to bring a side dish.I found a recipe for a triple layer potato and sweet potato bake covered with fried onions.Oh, and there was also 100 grams of margarine-didn't I mention that?despite all the compliments I recieved, I couldn't taste anything but the margarine because I wasn't used to having so much at once.That's when I realized that things were going to have to change and I became much more of a healthy cook.I haven't quite reached my moms level of healthy yet, but I'm getting there:I drastically sliced the amount of margarine, lowered the eggs to 4 per dish and cut out frying (among other things).I also realized that baking instead of frying has other benefits in addition to health related ones:there's the time issue (instead of shmoozing around the stove waiting for each fry\fritter\whatever to be ready you just send them all off into the oven and can do a million different things while they bake),the safety issue (how traumatic is it to have sizzling oil jump out at you??) and the smell issue(I don't know about you, but after every frying excursion of mine I would have to air out the house for an hour at least,things in the oven smell good and not oily).
Ok,enough lecturing,let's move on to the recipe:
I found this recipe in Phyllis Glazers (a big health food and organic\free range products advocate) cookbook.Despite the authors health food advocacy, the recipe originally calls for frying.I converted it to baking but besides that tried not to make too many dramatic changes.The bulgur here sticks the ingredients together and eliminates the use of eggs, which is perfect for people with egg allergies/

Ingredients:
half a kilo (500 grams) ground chicken (I recommend freshly ground chicken and not the frozen kind.It costs a little more but the quality,consistency and taste are really worth it)
one cup uncooked bulgur
one red onion, chopped (white onions are okay too, but the red ones really add color and flavor)
four crushed cloves of garlic
salt,pepper,paprika and parsley to taste

Wash the Bulgur and transfer it to a small saucepan. Add 2 cups of water and cook on low heat for 10 minutes or until the water evaporates and the bulgur is cooked through and soft.Bring to room temperature.In a seperature bowl combine chicken with onion and garlic, adding the bulgur once it has cooled off.Season with salt, pepper, paprika and parsley.Roll into flat patties and place on a cookie sheet covered with greased baking paper.Bake at 350 f\180 c for about 25 minutes of until burgers are golden.

By the way-they taste great cold.
Write me and share how they came out!

יום שישי, 18 בפברואר 2011

קציצות עוף ובורגול אפויות



ואנחנו שוב בפינתנו "הלוואי שהתמונה שלא יצאה משהו לא תהיה מה שיגרום לכם לא להכין את המתכון המעולה הזה"
נתחיל בסיפור-
המטבח של אימא שלי הוא בריא מאוד: הכל נעשה מקמח מלא,אין טיגונים,אין מרגרינה ואין יותר משתי ביצים למאפה.כמובן שכל מה שיוצא משם הוא מעולה,אבל כשהתחתנתי הרגשתי איזהשהוא צורך לפרוק עול,וזה בדיוק מה שעשיתי: הכנתי עוגה עם לא פחות מ-7(!!!) ביצים,טיגנתי קציצות טונה ועוף (בנפרד,כן?) וקניתי מרגרינה כאילו אין מחר.היה לי כיף לנסות דברים חדשים והכל היה טוב יפה.
עד ש...
שבת אחת השכנים הזמינו אותנו לארוחה ומאוד רציתי להכין משהו מרשים וטעים.מצאתי מתכון לפשטידה תלת שכבתית של תפוחי אדמה ובטטות מכוסה בפרוסות בצל מטוגן.אה, את זה שהוא כלל גם 150 גרם מרגרינה אמרתי כבר???מושחת לחלוטין אבל חוץ מזה בהחלט עומד בקריטריונים שלי למנה מוצלחת.
היא אכן נראתה מאוד מרשימה וקטפה מחמאות רבות מבעלי ומהמארחים אבל ביס אחד עורר בי גועל נוראי.למה?מסתבר שמישהי כמוני,ששנים לא אכלה כמות כזו של מרגרינה לא מסוגלת לטעום שום דבר מלבד זה.כאן הייתה נקודת המפנה בבישולים שלי והבנתי שדברים יצטרכו להשתנות.מאז גם אני משתדלת לשמור על מטבח בריא-עוד לא הגעתי לרמה של אימא שלי אבל אני בדרך.הורדתי באופן ניכר את המרגרינה,הורדתי את מספר הביצים ל-4 בכל מאפה וחתכתי את הטיגונים. בכלל, גיליתי שמלבד הבריאות,יש יתרונות נוספים לאפייה בתנור על פני טיגון: הראשונה היא כמובן הזמן-במקום לכרכר סביב הכיריים ולחכות שכל נגלה של שניצלים (או צ'יפס או קציצות) תהיה מוכנה שמים הכל בתבנית ומשגרים לתנור חד וחלק.יש גם את העניין הבטיחותי:כל מי שנכווה פעם אחת מטיפות שמן שניתזו עליו ממחבת חמה יספר להם שמדובר בכאב נוראי שמעורר פעמים רבות צרחות אימתניות מכיוונו של הנכווה.גם הריח משחק כאן תפקיד-אחרי שהייתי מטגנת הייתי צריכה לאוורר את הבית לאיזה שעה כדי להיפטר מהריח של השמן אבל כשמכינים בתנור הריח הוא מעולה.
עד כאן להרצאה ונעבור למתכון-
כעיקרון זה מתכון של פיליס גלזר, שהיא כידוע מאוד דוגלת באוכל בריאותי ומטיפה לאורגני ותרנגולות חופש (מטרות נעלות ללא ספק אבל מה לעשות שלרוב העם היושב בציון פשוט אין אמצעים לעמוד במחירים הגבוהים של מאכלים אלו,להרבה מאיתנו אין גם מקום קרוב לבית שניתן לקנות בו את המצרכים הנ"ל).המתכון נמצא בספר שלה אבל שם הקציצות הן מטוגנות.מלבד האפייה לא שיניתי בהרבה את המתכון והקציצות יצאו מעולות ממש למרות ואולי בזכות האפייה.בורגול הוא מוצר קצת יותר מדי אופנתי אבל הוא משתלב בקציצות האלו בצורה נפלאה וחוסך את השימוש בביצה-מה שעושה את המתכון אידיאלי למי שאלרגי לביצים:

מצרכים:
חצי קילו עוף טחון (אני ממליצה לקנות טחון טרי מהקצב ולא להסתפק בטחון קפוא.תוספת של כמה שקלים אבל האיכות,המרקם והטעם ממש מפצים על כך)
1 כוס בורגול לא מבושל
1 בצל סגול (אפשר לבן אבל הסגול מוסיף צבע וטעם הרבה יותר טובים) קצוץ
4 שיני שום כתושות
מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה ופטרוזיליה טרייה או יבשה לפי הטעם

1. שוטפים את הבורגול ומעבירים אותו לסיר קטן.מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים והבורגול רך.נותנים לו להתקרר
2.מערבבים את העוף עם השום והבצל וכשהבורגול מתקרר מוסיפים אותו לעיסה.מתבלים במלח,פלפל ופפריקה
3.יוצרים מהעיסה קציצות,מכסים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט תרסיס שמן.מניחים את הקציצות על הנייר
4. אופים בחום בינוני (180) במשך כעשרים וחמש דקות או עד שהקציצות מזהיבות היטב

בתאבון!!!
אה, והקציצות טעימות גם כשהן קרות,למקרה שתהיתם


דרך אגב-יש לבלוג דף בפייסבוק! תחפשו "תנסו את זה בבית" ותחברו אליי כדי שתוכלו לעזור להכריע אילו רשומות יתפרסמו בעתיד

שבת שלום!

יום שני, 14 בפברואר 2011

chocolate cream filled jelly roll

In  my humble opinion, there's nothing quite like the smell of a cake baking in the oven (with the exception of the smell of a cake on its way to your mouth, but for scene B to take place it often necessary for scene A to happen) especially on a cold rainy day. Actually, cakes are often a source of disagreement in our household:
Me: what cake should I make for shabbat
DH:how about a nice, simple chocolate cake?
Me: chocolate cake?seriously?not something interesting like lemon meringue pie or cherry cobbler  or apple strudel or anything more interesting than a chocolate cake that any 5 year old can make?? (splutter,splat)
DH:chocolate cake
Me: will you at least let me  cover it with frosting or add some cinnamon?maybe I'll bake it in a bundt pan...
DH: do what you want, but what would really make me happy is a chocolate cake

Now, what usually happens is that I make my fancy cake of choice, and when he takes a bite I triumphantly say: "see?isn't this much better than your boring old chocolate cake???"
DH: it's good, but I still would've liked the chocolate cake...
arg
Anyway, this cake requires a little more than a basic-chocolate-cake-like-my-husband-always-seems-to-want but it's a lot of fun to make and comes out very impressive. You can make it dairy or parve


Ingredients:
cake:
3 seperated eggs
1 cup of sugar
2 Tablespoons of lemon juice (bottled is just fine)
1\2  cup water
pinch of salt
1 cup of flour
1 teaspoon baking powder
powdered sugar, for dusting

filling:
1 container rich -whip or heavy cream
4 tablespoons of sugar
4 tablespoons of cocoa

1. Preheat oven to 180 c\350 f and cover baking pan with greased baking paper
2.Beat egg yolks until thick, add lemon juice and 1\2 cup of the sugar and continue beating until further thickened
3.Add water and mix with a spatula to combine
4.In a seperate bowl, beat egg whites with salt and remaining sugar.When white and glossy add egg white mixture to egg yolk mixture.Add flour and baking powder and mix well.
5.Pour batter in to baking pan and bake for 15 minutes (don't freak out when you open the oven door and the cake is flat as a board-that's the way it's supposed to be)
6.Sprinkle powdered sugar on a clean towel.While cake is still hot, turn it  onto towel and remove the baking paper.
7. Before the cake has a chance to cool off, roll it up with the towel and allow it to come to room temperature.
8.Meanwhile, make the filling: whip the cream and fold in the sugar and cocoa
9.When the cake has cooled, unroll and remove the towel (it did a great job with helping to keep the shape but doesn't add much flavor).Spread the filling inside the roll and re-roll (leave the towel out of it though)
10.Sprinkle more powdered sugar on top.Keep in refrigerator until ready to serve

Yaels krazy korner:
feel free to make the cake into a chocolate one-just add 3 tablespoons of cocoa to the batter.In that case I would recommend a less chocolate-y filling (unless you are serious chocoholics-respect)such as the one in the recipe but omit the cocoa.
This cake can also be filled with assorted jellies (as the name suggests), caramel sauce, etc.
You can also add small pieces of fruit (like cherries...yum!)
The cake can be iced with more cream, or melted chocolate...pretty much anything goes!write how your cake came out 'cuz I want to hear about it!