יום ראשון, 29 באפריל 2012

פשטידת ירקות ספרדית



אז יום העצמאות מאחורינו, ל"ג בעומר לפנינו, אבל עם יד על הלב החג המאתגר מבחינה קולינרית הרבה יותר מל"ג- בואו נשים כמה תפוחי אדמה בתוך נייר כסף ליד המדורה,אה הבאתם גם מרשמלו?- בעומר הוא כמובן שבועות. האמת היא שהוא לא חייב להיות כזה עניין, כולה יום אחד של גבינות, אבל שימו לב שמדובר באחד החגים שהכי יוצאים מפרופורציה בשבילו:
לפני שנתיים, קפצנו לסופר לא פחות מעשרה (!!!!) ימים לפני שבועות וגילינו שם תורים כאורך הגלות,דיילים שמנסים למכור כל סוג גבינה אפשרית והמון פאניקה להשיג את החומרים לעוגת הגבינה שגם תהיה מרשימה (כי הרי הזמנו אורחים), גם לא תעלה יותר מדי קלוריות(כי עוד לא הורדנו את הקילוגרמים העודפים מהמצה בריי של פסח) וגם לא תעלה יותר מדי בקופה (כי צריך להתחיל להתכונן למחאה של הקיץ הקרוב). הלו! אני מזכירה: שבועות זה חג של יום אחד בלבד ואין צורך לצאת מהכלים בשביל להכין מאכלים שכל אחד מהם מכיל לפחות 4 מוצרי חלב. יצא לי אפילו לאכול בשבועות (לנשום עמוק) בשר. לא קרה כלום.זה אפילו היה טעים. אז אני חלילה לא מנסה לפגוע בפרנסתם של עובדי המחלבות,אבל קחו את זה באיזי.
למי שבכל זאת רוצה להכין משהו נחמד,חלבי ולא מטורף מדי אני מצרפת את המתכון לפשטידה ספרדית.האמת היא שאני מאוד חשדנית כשזה מגיע לפשטידות,כי אי אפשר באמת לדעת רוב הזמן מה תחבו שם. מה גם שרובן דורשות התעסקויות עם
חומרים כמו בצק פריך, בצק עלים או כל מיני גבינות שמעודכם לא שמעתם עליהן ועד שהבאתם אותן הביתה הן הספיקו להעלות עובש
(אה,זה אמור להיראות ככה??).


הפשטידה הזאת מורכבת מחומרים פשוטים יחסית,ויש בה בונוס: היא לא מכילה קמח והיא מושלמת לחולי צליאק.

אם אתם לגמרי בעניין של דחיית סיפוקים, או פשוט חולי סדר וארגון, תוכלו לשמור את המתכון ולהכין אותו בפסח (!) הבא
שנעבור לבישולים?


מרכיבים:

בצל אחד קצוץ

2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד (זוכרים את הבדידים משיעורי חשבון בכיתה א'?תחשבו על הבדידים הלבנים שסימלו את
הספרה אחת-זה הגודל הרצוי)

קישוא אחד קצוץ לקוביות בערך בגודל של קוביות תפוחי האדמה

שן שום אחת כתושה

2 כפות שמן זית

כף אחת חמאה

4 ביצים

4\3 כוס חלב

2\1 כפית עשבי תיבול מיובשים (אני הכי אוהבת אורגנו אבל גם שמיר,בזיליקום ואפילו פטרוזיליה יתאימו כאן. כמובן שאפשר גם לערבב
ואז בכלל תהיה לכם חגיגה).

מלח ופלפל שחור לפי הטעם



1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בינונית ושומרים בצד.
2. שמים את השמן והחמאה במחבת ומחממים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל ותפוחי האדמה ומטגנים במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את הקישוא והשום ומטגנים על אש נמוכה במשך 5 דקות נוספות או עד שהירקות מתחילים להתרכך. מורידים את המחבת מהאש ומעבירים את התוכן בצורה אחידה לתבנית המשומנת.
4. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים להם את החלב,עשבי התיבול ומל"פ. טורפים שוב עד שנוצרת תערובת אחידה. שופכים את תערובת הביצים על הירקות.


5.אופים כשעה-עד שהפשטידה מוצקה ומשחימה-מזהיבה
                                 בתאבון! שיהיה חג סידן שמח!





Roasted sweet potatoes and red onions


It's been a while...but I assume you're still hungry.
I think I've mentioned that I come from a family of picky eaters.Whenever we're invited out for a meal and are asked "is there anything you guys don't eat?" my mom will be like "um...got a week?". To our defense I will mention that some of the pickyness (sp?) is based on real issues, like allergies and other sensitivities but some of them...well...we just don't like.One of the things I didn't really appreciate when I was little are sweet potatoes.I guess I figured that if you were going to do carbs, you might as well head straight for the real thing-french fries of course! you really had to ask that one?? just kidding, I'll take a potato in any shape, form or size.DH happens to be a huge sweet potato fan and while looking for good things to make for him I came across some sweet potato recipes that even passed my picky judgement.One of thm is this really easy, colorful and delicious recipe.What's not to like?

Ingredients:


1\2 lb. of sweet potatoes, peeled and sliced
3 red onions, peeled and quartered
6 tablespoons of oil
2 crushed cloves of garlic
2 teaspoons of salt
black pepper to taste

1. Preheat oven to 400 F or 200 C and cover two large cookie sheets with aluminum foil
2.In a bowl, mix the sweet potatoes with 4 tablespoons of the oil, the crushed garlic, 1 teaspoon of salt and black pepper to taste. Make sure the sweet potatoes are thoroughly covered with the oil and spices.Dump the contents of the bowl onto one of the covered cookie sheets and transfer into the top half of the oven.
3. In the same bowl (don't bother washing) mix the onions with the remaining two tablespoons of oil, one teaspoon of salt and a little more black pepper. Dump on to the remaining covered cookie sheet and transfer to the bottom half of the oven.
4. Bake for about 30 minutes, until the sweet potatoes are soft and start browning around the edges.
5. Remove cookie sheets from the oven, let chill for a few minutes and then transfer the vegetables to a serving dish.Adjust seasoning if necessary.

More pictures? I thought you'd never ask...