איך אתם אוהבים את העוף שלכם?אצלינו מדובר ללא ספק במסמר הערב (והבוקר...)בכל שבת,ואנחנו זורמים לגמרי עם שאריות באמצע שבוע.לפני שנולד הנסיך היה לי קטע שלא אהבתי להגיש שאריות עוף משבת "סתם ככה",הייתי חייבת לעשות מהם משהו:הייתי קוצצת את העוף לקוביות ומוסיפה אותו לרטבי פסטה,למרקים ולעוד כל מיני תבשילים.כמובן שמאז שאני אימא (כמעט שנה!) אין לי זמן לדברים כאלו,וארוחת שאריות משבת היא מתכון מעולה ליותר זמן עם הילד ופחות במטבח.שלא תבינו אותי לא נכון:כיף במטבח,שמח במטבח-אבל אמצע שבוע זה זמן לחוץ.כאמור, ערב שבת אצלנו זה תמיד עוף עם מלא מלא רוטב ולצידו תוספת שתספוג את הכל.מדובר כמעט תמיד באורז אבל לפעמים אני מחליטה להתפרע ואני מכינה במקום איזה קינואה או משהו.כשזה מגיע לאורז,העולם נחלק לשניים:יש את האסכולה שמאמינה שאורז חייב (ואני מדגישה:חייב)להיות אחד-אחד וכל סוג אחר של אורז הוא פישול מצידו של המבשל ותו לא.בעלי נושא בגאון את דגלה של אסכולה זו.מצד שני,יש את אלו שלא באמת חושבים שזה כזה עקרוני אחד-אחד או עשר-עשר וגורסים כי אלו ואלו דברי אלוקים חיים.אסכולה זו כוללת בין היתר אותי.מלחמת תרבות עתיקן יומין זו הובילה לכך שבעלי הינו בשלן האורז המדופלם במשפחה שלנו.
אלו היו שישים שניות על עוף ואורז מאת יעל.וכעת נעבור למתכון.
המתכון נמצא במקור בספר בישול של בית כנסת אמריקאי,כאשר הספר עצמו נמצא בבעלותה של אימא שלי.שיניתי קצת את המתכון,והנה הוא לפניכם.מדובר במנה מאוד קלה להכנה,שרוב המרכיבים שלה מצויים בכל בית.העוף יוצא ספוג בטעמים ומלווה בהמון המון רוטב,שנשאר גם אחרי שמסיימים את העוף והוא מצוין עם אורז,קינואה,חלה...
1 עוף מחולק(ונעבור לפינתנו "הטיפ הבריאותי של יעל":בחייאת,תורידו את העור מהעוף.מדובר בשומן,לא פחות ולא יותר.תאמינו לי שאפשר להכין עוף נהדר בלי עור.אחרי כמה פעמים הוא בכלל לא יחסר לכם ואתם תתפלאו למצוא את עצמכם מורידים אותו גם כשהוא מוגש לכם כשאתם אוכלים בחוץ.ואל תנסו לרמות ולבשל את העוף עם העור ולהוריד אותו סמוך לאכילה.השומן נספג בבשר בזמן הבישול וחבל על ערימת העור שתיוותר בצלחת.עד כאן ההרצאה ובואו נעבור לאוכל).
2 כפות קורנפלור
חצי כוס רוטב סויה
2 כפיות אבקת מרק בשר
2 כוסות מים רותחים(אם אתם מהאלה שמכינים ציר אמיתי לבד-אז קודם כל:וואו!!!ושנית אתם יכולים להמיר את אבקת המרק והמים ב-2 כוסות ציר)
2 כפות יין לבן
2 שיני שום כתושות
1.מערבבים את הקורנפלור עם הרוטב סויה.ממיסים את אבקת המרק במים.מוסיפים את המרק שהכנתם לקורנפלור ולזה מוסיפים יין ושום-מערבבים היטב.
2.מניחים את חלקי העוף בתבנית ושופכים מעליהם את הרוטב.
3.אופים מכוסה ב-180 מעלות.אחרי שעה שופכים קצת מהנוזלים בתבנית על חלקי העוף וממשיכים לאפות עד שהעוף מוכן היטב (בערך חצי שעה אבל יכול להשתנות מתנור לתנור).
בתאבון!!תספרו לי איך יצא!
שוב,אני יודעת שהתמונה לא משהו,אבל אם זה מה שימנע מכם לנסות את המתכון-תאמינו לי שההפסד כולו שלכם...
איפה הטריאקי?
השבמחק