יום ראשון, 6 בנובמבר 2011

פטריות מוקפצות בשום ועשבי תיבול




חורף, הא? סוף סוף הגשם כאן במציאות ולא רק פנטזיה. חורף הוא  זמן בו מרפי שולט יותר מאשר כל השנה. לפעמים יום שלם אין גשם ואז בדיוק  כשאתם צריכים להוציא את הזבל -בום!- מבול שלא היה מבייש את נוח והחבר'ה שלו. או שנתקעתם בלי מטרייה, או שיצאתם עם מטרייה אבל יש יותר רוח מגשם והמטרייה הפכה לשלד שבור. אבל אתם זוכרים שאני אוהבת חורף,נכון?אני לא נותנת לכמה טיפות מסכנות להרוס לי את  המצב רוח ומעדיפה להתנחם במשהו טעים ומחמם ולא להתגעגע לימות חמסין דביקים. אולי סלט חמים ומרענן של פטריות מוקפצות?


מרכיבים:
סלסלת פטריות טריות,אני ממליצה על שמפיניון (בינינו, תכינו שתי סלסלאות ותכפילו את הכמויות של שאר החומרים.מניסיון, זה נחטף מהר והפטריות מתכווצות בהקפצה).
2 כפות שמן זית
בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמיר קצוץ
(אפשר להמיר את עשבי התיבול הטריים בכף פטרוזיליה יבשה וכף שמיר יבש)
כף אורגנו יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1.שוטפים את הפטריות ופורסים אותם
2.מאדים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום (נזהרים שהוא לא ייחרך)
3. כשהשום מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים במשך מספר דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
4. מוסיפים את עשבי התיבול המלח והפלפל ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהפטריות רכות ומתכווצות והנוזלים מצטמצמים (בערך 10 דקות).

בתאבון!מצוין חם או קר, על לחם או ישירות מהקערה...

שיהיה חורף בריא! (פטריות זה בריא, לא?)


2 תגובות:

  1. עשיתי, נהדר קליל טעים וקל להכנה. הקפצתי כ-6 דקות וזה מספיק.

    השבמחק