יום ראשון, 4 בדצמבר 2011

פסטה בולונז ב-5 מרכיבים


נכון שקונספט ה"ארוחה בסיר אחד" הוא קצת חרוש, אבל בימים טרופים אלו, שהשגרה בעיצומה (וגם הדיאטה שלנו,למקרה שתהיתם...) חייבים שיהיה משהו טעים, מהיר ומחמם בכמה שפחות כלים. (בעלי ציין לאחרונה שהוא רוצה לקבל פרס נובל על כמות הכלים שהוא עושה. אופס!) כמו כן כדי שזה יהיה מזין למדי. לכן אנחנו משתמשים פה בעוף טחון במקום בבקר,ותתפלאו כמה טעים זה יוצא ובלי לשים לב אתם מחסלים חצי סיר (מי אני? אני בדיאטה, לא? ירדתי כבר שני ק"ג אז מותר לי,נ כון?...לא,  הא?)
בכל מקרה, נורא כדאי לכם להכין את הבולונז הלא-כל-כך-אותנטי אבל מאוד-מאוד-טעים הזה.

מרכיבים:
חבילת פסטה קצרה (פנה,פרפרים או מה שבא לכם.אם יש לכם רק ספגטי כמובן שזה גם עובד אבל העוף נוטה להתחלק בצורה שוויונית יותר בין הפסטה כשהיא קצרה.פיזיקאים רבים עובדים על הסיבה המדויקת לכך אבל באנו לאכול, לא?)
חצי ק"ג עוף או הודו טחון (אפשר גם בקר אבל כאמור לטעמי זה יוצא יותר טעים ככה).
2 כוסות מים
כוס רסק עגבניות- יוצא בערך 2 חבילות קטנות (100 גרם כל אחת) של רסק
 כף אבקת מרק בצל

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים
2.במחבת גדולה, ווק או סיר שטוח (זה צריך להכיל את כל הפסטה,
   אז תיערכו מראש) מחממים מעט שמן ומטגנים את העוף עד
   שהוא לבן ומתחיל להשחים. 
3.מוסיפים את המים, הרסק ואבקת המרק.
   מערבבים ומניחים לרוטב לבעבע במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את הפסטה המסוננת לרוטב ומניחים לה להתבשל
    בבעבוע עדין במשך רבע שעה.

קלי קלות, וטעים כל כך...
בתאבון!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה