קבלו את אחד המתכונים שאני מכינה הכי הרבה: פשטידת הבצל של ליהיא לפיד. כשהתארסתי,שתי חברות טובות מאוד קנו לי את אוסף המתכונים שלה והמתכון תפס לי את העין.זה היה אחד הדברים הראשונים שהכנתי במטבח הקטן שלנו אחרי שהתחתנו.הייתי בטוחה שמצאתי פה אוצר נדיר אבל שיטוט מהיר בבלוגים ובפורומי אוכל שונים מגלה כי בערך חצי מדינה מכינה את הפשטידה באדיקות רבה ובגרסאות שונות.יש כאלה שמוסיפים לה קישואים,בטטות,גבינות...גם אני שיניתי קצת את המתכון המקורי אבל לא סטיתי ממנו הרבה-בסך הכל הוספתי קצת תיבול,הורדתי קצת שמן ותגברתי את רמת הקריספיות. תכל'ס, מדובר במתכון מהסוג שכמעט כולם מחפשים: הוא קל נורא (מערבבים את החומרים,שופכים לתבנית ואופים),מהיר הכנה מאוד ולא דורש חומרים גרנדיוזיים (תודו שיש לכם בבית בצלים,קמח,שמן,ביצים ואבקת אפייה).אה,וזה גם פרווה.צריך יותר מזה?
מרכיבים:
4 בצלים קצוצים
2 ביצים
6 כפות שמן
חצי כוס מים
כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל+ כפית אבקת אפייה
כפית אבקת מרק עוף ו\או אבקת מרק בצל (לא חובה אבל מאוד מוסיף)
כפית וחצי מלח (אפשר להוסיף קצת פחות אם שמתם אבקת מרק)
פלפל שחור לפי הטעם
פירורי לחם
1. משמנים תבנית 26 וזורים בה שכבה דקה של פירורי לחם
2. בקערה מערבבים את כל החומרים ושופכים לתבנית
3.משטחים את העיסה בתבנית בצורה אחידה ומעליה זורים עוד שכבה דקה של פירורי לחם
4. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהבית מתמלא בריח מעולה והפשטידה מוצקה וזהובה (בערך חצי שעה)
פינת ההתפרעות של יעל:
זה לא היה הרבה זמן!אז כמו שאמרתי,אפשר להוסיף לפשטידה כל מיני ירקות,גבינות ועשבי תיבול.משהו אחר נחמד מאוד שניסיתי פעם זה להכין את הפשטידה כמאפינס בתבנית שקעים מסיליקון.יוצא מעולה!