חזרה לאוכל-החברים של הבלוג בפייסבוק יודעים שלאחרונה אני מביאה כמה אופציות לרשומה הבאה שתתפרסם אז כדאי לכם להצביע ולהכריע.
חרדל ודבש הוא שילוב די קלאסי שמופיע בהמון מנות כמו ויניגרטים לסלטים ומאכלי עוף למיניהם.לפני כמה שנים מצאתי באתר אמריקאי מתכון לתפוחי אדמה בחרדל ודבש וראיתי כי טוב-המתכון כיכב אצלנו כמעט בכל שבת למשך כחצי שנה(!) ואז משום מה הזנחתי אותו.לפני כמה חודשים חזרתי לאתר ונזכרתי במתכון אבל נחה עליי רוח אמיצה משהו והחלטתי לנסות את זה עם מאכל שגם הוא משתדך מעולה עם דבש-בטטות.ההצלחה הייתה רבה והנה התוצאות לפניכם.מדובר בתוספת קלילה ונחמדה שתוסיף מתיקות ופיקנטיות (או חריפות-תלוי באיזה סוג חרדל עושה לכם את זה...אבל תעשו טובה ותזהירו את האורחים-במיוחד אם מדובר בילדים)לכל ארוחה.כמובן שאפשר גם עם תפוחי אדמה ואולי גם עם ירקות אחרים-תנסו ותגידו לי מה ואיך יצא
רכיבים:
רבע כוס חרדל (דיז'ון,כן?החרדל של הנקניקיות נותן לזה קצת טעם זול ופלסטיקי)
רבע כוס דבש
5 כפות שמן קנולה
קילו וחצי בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
מלח ופלפל לפי הטעם
1. מניחים את קוביות הבטטות בקערה גדולה ומחממים את התנור ל-200 מעלות
2. שופכים עליהן את שאר המרכיבים (קבלו טיפ בנוגע לדבש:אם קודם תמדדו את השמן ואז באותו הכלי תשימו את הדבש הוא לא יידבק לכם לכלי.מומלץ לכל מתכון שבו יש שמן ודבש) ומערבבים היטב עד שכל הקוביות מכוסות בכל חומרי התיבול
3.מעבירים לכלי משומן,רצוי שתהיה רק שכבה אחת של בטטות על מנת להבטיח אפייה שווה, ואופים במשך כ-50 דקות או עד שהבטטות רכות וקצת שחומות
זה הכל!בתאבון!ואל תשכחו להתחבר אליי בפייסבוק על מנת להכריע מה תהיה הרשומה הבאה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה