יום שלישי, 17 במאי 2011

Chocolate mousse- eggless, butterless and gelatin free

so what the heck is in it?
CHOCOLATE! isn't that why you would want to eat it in the first place? Stay tuned for fun ways to upgrade your mousse at the bottom, too.
First thing's first: I want to dedicate this post to CR who recently got engaged to S and she is one of my devoted readers and a big chocolate fan (in case you were wondering why we're friends)-only the best to both of you!
OK, on to the recipe-
Before I became pregnant with Mr. baby (who has recently morphed into Mr. toddler- what the heck?) I used to make a different chocolate mousse which was notoriously fabulous but boasted raw eggs. At the beginning of the pregnancy,as part of my obsession with reading all things baby I discovered that raw eggs are really not recommended for pregnant women. WHAT????how am I supposed to get embaressingly fat if I can't eat rediculously unhealthy foods like chocolate mousse? Desperate, we sought out the gynocologist who had bursted many a pregnancy related myth (metal detectors really don't do any harm-who knew?) but unfortunately this was no myth: "let's put it this way" said the doctor "I got my mom to ditch her raw egg laden chocolate mousse recipe...get the picture?".
Darn it, now what? the only way to have a healthy baby but simultaneously maintain happy parents would be to find a different recipe.Who knew that the least guilt trip laced one would also be the easiest one? (btw-the best one too):

Ingredients: (about 4-6 servings, try not to finish the whole thing by yourself)
100 grams bittersweet chocolate (I'll admit that I too occasionally succumb to the whole "no less than 60% cocoa" chocolate fad because the results are yummy.If you have access-go for it, but if not don't sweat it because you can still make really great mousse with slightly lower quality chocolate)
1 container (250 m"l) whipping cream

Break the chocolate into pieces and melt them in the microwave or in a bowl on top of a pot filled with boiling water (make sure the water doesn't touch the bowl with the chocolate in it).In a seperate bowl whip the cream.Allow the melted chocolate to cool a little and fold into the whipped cream. Cover with plastic wrap (or spoon into individual bowls\glasses and then cover with plastic wrap) and chill at least 4 hours before serving.Ta dah!easy, right? yet incredibly rich and yummy.
* If you choose to use non-dairy whipped cream and notice a bit of an after-taste add a few drops of vanilla extract and a pinch of sugar, or just add a teaspoon of vanilla sugar.You can also do this if you feel that the mousse isn't sweet enough for your taste

Yaels krazy korner:
is plain chocolate mousse a little too "been there, done that" for your taste?try these fun twists:
chocolate caramel mousse:melt the chocolate according to the original instructions but before whipping the cream set about 1\2 a cup aside.In a small saucepan melt 1\2 a cup of sugar and when it begins to carmelize add the reserved cream and set the flame on low.Mix thoroughly until combined and remove from heat (there may be small sugary chunks left and that's cool).Beat the caramel with the melted chocolate until combined (be careful-it's hot and may spray).Fold into the whipped cream and chill as above.
mocha chocolate mousse:follow standard directions but before chilling the mousse dissolve one tablespoon of powdered coffe in 1\4 cup hot water and fold thoroughly so as not to dilute the mousse.


I want to know how it came out! don't forget to comment and have a chocolate-y day!

יום רביעי, 11 במאי 2011

מוס שוקולד- בלי ביצים, בלי ג'לטין ובלי חמאה

אז מה כן יש בו?





רק מה שבאמת צריך בשביל שיהיה מוס שוקולד נהדר! כלומר, בעיקר שוקולד ושמנת אבל אל דאגה, יש גם שדרוגים שונים בהמשך.
לפני שנתחיל, אני רוצה להקדיש את הרשומה הזאת לחברתי היקרה מאוד מאוד ח.ר. שהתארסה השבוע עם בחיר ליבה ש. והיא קוראת ותיקה של הבלוג. אה, והיא מאוד אוהבת שוקולד (עכשיו ברור למה אנחנו חברות?). אז רציתי לאחל להם מזל טוב עצום במיוחד ושיזכו להקים בית מקסים מלא בכל הדברים הטובים ביותר.
בנימה חגיגית זו, בואו נעבור למתכון-
האמת היא שלפני ההריון של הנסיך נהגתי להכין מוס אחר,נהדר במיוחד המורכב בין היתר מביצים חיות. בתחילת ההריון,במסגרת האובססיה שלי לקרוא כל פיסת מידע בנושא גיליתי שביצים לא מבושלות יכולות להיות מאוד מסוכנות לנשים הרות. מה? איך אמורים להשמין בזמן ההריון אם לא נוכל לאכול יומם ולילה דברים משמינים אבל נפלאים כגון מוס שוקולד????? בעיניים כמעט דומעות ניגשנו לרופא הנשים שעד השלב ההוא שבר לנו הרבה מיתוסים בנושא ההריון (הידעתם שאין באמת בעיה לעבור בגלאי מתכות בזמן ההריון?) "נכון שזה שטויות העניין של הביצים הלא מבושלות? אין עם זה באמת בעיה,נכון?"
אז מסתבר שדווקא יש בעיה,רצינית לא מעט.
"בואו נגדיר את זה ככה" אמר הדוקטור "אני גרמתי לאימא שלי להוציא את המוס שלה מהבית, ובפירוש מדובר במוס הכי טעים בעולם.ודי לחכימא ברמיזא"
אבלים וחפויי ראש חזרנו הביתה ואני ניגשתי למלאכה החדשה: מציאת מתכון למוס שוקולד שלא יפגע בעובר אבל גם יעניק טעם לחייהם של הוריו. מסתבר שזו הייתה משימה יותר קלה ממה שחשבתי והנה לכם הממצאים-מי היה מאמין שהמתכון הכי טוב הוא גם הכי פשוט?

מרכיבים: (בערך 4-6 מנות)
100 גרם (חפיסה אחת) שוקולד מריר (אני מודה שגם אני מתפתה מדי פעם לטרנד ה"שוקולד רק עם מינימום 60% מוצקי קקאו" כי זה באמת יוצא נהדר אז אם יש גישה לשוקולד כזה-לכו על זה. אבל אם לא, אל תשברו את הראש-גם עם שוקולד בעל פחות מוצקי קקאו ייצא לכם מוס סבבה)
מיכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה או צמחית פרווה

שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותם במיקרוגל או בבן מארי (בקערה או סיר מעל סיר אחר עם במים רותחים. לוודא שתחתית הקערה או הסיר עם השוקולד לא נוגע במים). בקערה נוספת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מניחים לשוקולד להצטנן קצת ומקפלים אותו בעדינות לתוך הקצפת. מכסים את הקערה (או מעבירים לכלי אחר או לכלים אישיים) ומקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה. זהו!פשוט, נכון?אבל לא תאמינו כמה אוורירי וטעים זה יוצא

* אם משתמשים בקצפת צמחית ומרגישים שיש קצת טעם לוואי או שסתם רוצים מוס קצת מתוק יותר אפשר להוסיף קמצוץ סוכר וכמה טיפות תמצית וניל, או במקום פשוט להוסיף כפית סוכר וניל

פינת ההתפרעות של יעל:
הבטחתי שדרוגים ואני מקיימת!כמובן שהמוס הזה נהדר סתם ככה אבל למי שרוצה קצת טוויסט הנה כמה רעיונות:
* מוס שוקולד קרמל: ממיסים את השוקולד כמו במתכון הרגיל אבל לפני שמקציפים את הקצפת שופכים רבע עד חצי כוס ממנו לכלי אחר ושומרים בצד. בסיר קטן ממיסים חצי כוס סוכר לבן וכשהוא מתחיל להפוך לקרמל (עניין של כמה דקות-תשגיחו על הסיר כדי שלא תפספסו את זה) מוסיפים את השמנת לסוכר השרוף (זהירות-זה יכול להשפריץ!) ומערבבים היטב. כשנוצר קרמל אחיד למדי מכבים את האש (אם יישארו גושים קטנים לא נורא-הם יהפכו למעין סוכריות קרמל קטנות שנורא כיף לפגוש אחר כך במוס שלכם). מערבלים את הקרמל כמה דקות עם מערבל ומוסיפים אותו לשוקולד המומס.מערבלים שוב עד שהכול מתאחד ומקפלים לתוך הקצפת. מקררים כמו במתכון הסטנדרטי. המתכון מבוסס על מתכון של איילת הירשמן
* מוס שוקולד מוקה: מכינים את המוס כמו במתכון הסטנדרטי אבל לפני שמכניסים אותו למקרר ממיסים כף אבקת קפה (נמס או מגורען) ברבע כוס מים ומקפלים אותו היטב למוס שלא יהיה מדולל.בתיאבון!


תספרו לי איך יצא! אפשר כמובן כאן בתגובות ואפשר בפייסבוק- תחפשו את "תנסו את זה בבית" ותתחברו אליי! תהיו הראשונים לדעת על רשומות חדשות ותוכלו להכריע מה יתפרסם בעתיד!