יום ראשון, 12 באוגוסט 2012

אמפנדות (כיסונים פריכים במילוי בטטה. או בשר)



האמת היא שאני לא בטוחה באיזו קטגוריה לשים את הכיסונים המעלפים האלו: מנות ראשונות? תוספות? נשנושים? דברים שמוצאים במקרר וזוללים ללא הרף? האמת היא שהכל יכול להיות כי זה כל כך טעים.
אין לי אנקדוטות משעשעות על הדברים הקטנים והטעימים האלו (חוץ מזה שבעלי קורא להן אולפנדות) אבל תעשו לעצמכם טובה ותכינו אותם.
לשוחרי הבריאות שביננו- אל תתנו למילה "פריך" להטעות אתכם, אין כאן לא חמאה ולא מרגרינה ותכל'ס אפילו לא שמרים. זה בצק מהיר על בסיס שמן שמערבבים, לשים קצת ונותנים לו לנוח רק רבע שעה לפני הרידוד.
אמרתי כבר שזה טעים רצח??? במתכון האורגינלי מכינים עם מלית בשר אבל אני אוהבת להכין עם פירה בטטה- ניגוד המרקמים בין הבצק הקראנצ'י לבין הפירה הנימוח הוא חלומי בטירוף. עם זאת, החלטתי לצ'פר אתכם ולהביא לכם גם את המתכון למלית בשר כי הוא לא רע בלל.
המתכון מניב כמעט 70 (!!!) אמפנדות אבל אל תיבהלו - אתם לא תאמינו כמה מהר הם ייגמרו לכם...




מרכיבים למלית בטטה:
בטטה אחת קלופה וחתוכה לחתיכות גסות (אל תשקיעו בחיתוך יותר מדי מאמצים, זה ייטחן בסופו של דבר).
שן שום אחת, קלופה וקצוצה.
כף שמן זית.
מעט מלח גס.

מערבבים את הבטטה עם השמן והתבלינים ומעבירים את כל התכולה לתבנית תנור מרופדת.
אופים בחום של 200 מעלות עד שהבטטות מתרככות.
מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד שנוצר פירה חלק.
מניחים לפירה להצטנן בטמפרטורת החדר ובינתיים עוברים להכנת הבצק.

מרכיבים למלית בשר:
2 כפות שמן.
בצל אחד קצוץ דק.
400 גרם בשר בקר טחון.
מעט מלח.
פלפל שחור.

במחבת מחממים את השמן ומשחימים את הבצל. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח ופלפל.
מטגנים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משחים לגמרי.
מורידים מהאש ומניחים למלית להגיע לטמפרטורת החדר

מרכיבים לבצק:
4 כוסות קמח.
חצי כף מלח.
חצי כוס שמן.
1 כוס מים.
ביצה אחת להברשה.

בקערה גדולה מערבבים את חומרי הבצק מלבד הביצה.
כשנוצר כדור בצק מכסים את הקערה ומניחים לה לנוח במשך רבע שעה.
מרדדים את הבצק ובעזרת כוס קורצים עיגולים. מניחים ככף מלית בקצה כל עיגול בצק ומקפלים לצורת חצי סהר.
אוטמים את הכיסון בעזרת כריות האצבעות  ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (הגיוני יותר שתזדקקו לשתי תבניות).מחממים את התנור ל-180 מעלות ומברישים כל כיסון בביצה טרופה. אופים במשך כ-30 דקות וזוללים ללא הרף.



המליות המוצעות הן נהדרות, כאמור, ומכיוון שהן מספקות אותי לגמרי לא ניסיתי שום דבר אחר אבל אני בטוחה שיש עוד מליון מליות שילכו כאן מצוין: פירה תפוחי אדמה, אבוקדו, עוף טחון...אני אשמח לשמוע מה עובד בשבילכם.

אין תגובות: