יום חמישי, 20 בינואר 2011

עוגת גלילה יותר קלה ממה שהיא נראית



תראו איזו עוגה פוטוגנית יצאה לי!
אחח,אין כמו ריח של עוגה בתנור (חוץ מריח של עוגה בדרך לפה,אבל בשביל שסצנה ב' תתרחש הרבה פעמים יש צורך בסצנה א')במיוחד ביום חורפי וגשום (גשם?מה זה בכלל?).
עוגה היא הרבה פעמים נושא של ויכוח אצלנו בבית: לקראת כל השבת אני שואלת את בעלי: איזו עוגה מתחשק לך לשבת הקרובה?
הוא:"עוגת שוקולד.פשוטה כזאת.בלי קשקושים ובלי סיבוכים"
אני:"עוגת שוקולד?זהו?לא איזה פאי לימון מרנג או קלאפוטי דובדבנים או שטרודל תפוחים או משהו קצת מעניין מעוגת שוקולד שכל ילד בגן יודע להכין???"
הוא:"עוגת שוקולד"
אני:"אוקיי, אבל לפחות תתן לי לצפות את זה בקרם קצפת או להוסיף לזה קינמון?אולי אני אכין את זה בתבנית קוגלהוף?"
הוא:"תעשי מה שבא לך,אבל מה שהכי ישמח אותי זה עוגת שוקולד פשוטה"
מה שקורה בדרך כלל זה שאני מכינה את מה שבא לי,ואז כשהוא טועם אני אומרת משהו בסגנון של"נכון טעים?נכון שהרבה יותר שווה מסתם עוגת שוקולד?"
הוא חושב על זה קצת ואומר:"באמת טעים מאוד, אבל בכל זאת לא הייתי מתנגד לעוגת שוקולד שביקשתי..."
ובכן
העוגה הזאת דורשת קצת יותר מעוגת-שוקולד-פשוטה-כמו-שבעלי-אוהב אבל היא כיפית ומרשימה מאוד.אפשר להכין אותה חלבית ואפשר פרווה.


רכיבים:
עוגה:
3 ביצים מופרדות
כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון (משומר זה סבבה)
חצי כוס מים
קורט מלח
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר לזרייה


קרם:
חבילת שמנת מתוקה\ריצ'
4 כפות סוכר
4 כפות קקאו או שוקולית


1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכסים תבנית תנור בניי אפייה משומן.
2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים לקרם תפוח,מוסיפים להם חצי כוס סוכר ומיץ לימון וממשיכים לערבל.
3. כשזה מתאחד ומסמיך קצת,מוסיפים מים.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח וחצי הכוס הנותרת של הסוכר. מחליקים את תערובת החלבונים לתוך תערובת החלמונים ומוסיפים להם את הקמח ואבקת האפייה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים אותה במשך 15 דקות (היא ממש לא אמורה לתפוח)
6.על מגבת נקייה זורים אבקת סוכר ומוציאים את העוגה מהתנור.הופכים אותה על המגבת בעודה חמה ומסירים את הנייר.
7. לפני שהעוגה מספיקה להצטנן,מגלגלים אותה עם המגבת לרוחב ומניחים לה להצטנן.
8. בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה או ריצ' עד שהיא הופכת לקצפת ומקפלים לתוכה את הסוכר והקקאו.
9. כשהעוגה קרה,פותחים את הגלילה ומוציאים את המגבת.מורחים את הקרם ומגלגלים שוב (בלי המגבת,כן?היא רק עזרה לנו לשמור על הצורה של הגלילה  אבל היא לא ממש מוסיפה לטעם) עם פתח הגלילה כלפי מטה.
10.זורים מעל עוד אבקת סוכר


פינת ההתפרעות של יעל:
העוגה בתמונה ובמתכון היא די בטעם וניל, אבל אם בא לכם שוקולד אפשר להוסיף לבלילה 3 כפות קקאו או שוקולית.במקרה כזה אפשר בכיף להכין עם קרם קקאו (אבל רק אם אתם חובבי שוקולד רציניים) או להשמיט את הקקאו מהקרם ורק למלא את העוגה בקצפת ממותקת.
אפשר גם למלא את העוגה בריבות למיניהן,או בריבת חלב
אפשר להוסיף לעוגה חתיכות קטנות של פרי (כמו דובדבנים)
על העוגה אפשר למרוח עוד קרם, או שוקולד מומס...כמעט הכל הולך!אני אשמח לשמוע אם הכנתם ויצא לכם מוצלח)(וגם אם לא...)


שבת שלום וט"ו בשבט שמח!(שוב לא הבאתי מתכון שמתאים לחג...בשנה הבאה?)



יום שבת, 15 בינואר 2011

roasted potatoes

It's been a while...a girl's gotta do what a girl's gotta do (in this case-papers for school) but I'm back to share one of my best recipes of all time.
Everybody loves potatoes!I dare you to contradict me on that one.Even the pickiest eaters find it hard to say no to mashed potatoes and french fries.One of the great things about roasted potatoes is their ability to soup up just about any seasoning you have lying around the house and still be so darn good that leftovers will be a totally foreign concept.
When I was in national service, cooking was no small challenge.Our kitchen was equipped with not much more than a fridge, microwave and a stove.Oh, did I mention the sandwich maker?add that to five starving, budget-deprived(not to mention time and idea deprived)girls and the result is mountains of tomato paste-topped pasta(which, of course, to itself is not a bad thing but culinary ruts need to be broken every now and then).Eventually, we all found our niche:one girl became in charge of the pasta\rice department,one girl was in charge of salads, two cooking-challenged girls were in charge of setting the table and doing the dishes(well,in theory)and I became the exclusive potato guru.In that apartment they were fried,but have since been upgraded (healthwise and time-wise)to the oven.Here is my positively no-fail recipe, but stay tuned at the end for ways to jazz it up:

Amazing roasted potatoes:
two lbs. potatoes (my mom usually figures one potato per eater.But that only works if I'm not one of those eaters, because I usually have no problem devouring the whole pan in a blink of an eye.Oops...)
four tablespoons olive oil(but don't be snobby, any other oil works fine )
one tablespoon of paprika
one tablespoon of poultry seasoning
three crushed cloves of garlic
two tablespoons of onion soup powder
two tablespoons of dried parsley flakes
salt, pepper and cumin to taste

Peel and dice potatoes. Transfer them to a bowl and pour the oil on top.Mix.Add the seasonings and mix again until combined.Cover a baking sheet with baking paper and spray it with cooking spray.Transfer potatoes to baking sheet and bake at 400 F for about an hour.I recommend removing a piece every few minutes and tasting it until the potatoes are done but what do I know?

Now this is the part where I (and you) go crazy
The seasoning mentioned above are by no means set in stone.Feel free to add ans subtract them according to your refined palette.(um,I wouldn't drop the salt completely...hello,bland city).Here are some other seasonings I have tried and they're all fabulous:
chicken soup powder
vegetable soup powder
granulated garlic or garlic powder
Italian dressing
dehydrated onion flakes
turmeric
spicy paprika-carefully
balsamic vinegar-honestly!yummy
dried dill
soy sauce
onion powder
red wine
honey lemon juice

What combos work for you?I'm open to suggestions
until next time...

יום ראשון, 2 בינואר 2011

תפוחי אדמה צלויים

וואו!עבר המון המון זמן מאז הפעם האחרונה שכתבתי כאן.מסתבר שככה זה כשיש עבודות סמינריוניות...אבל חזרתי בגדול על מנת לתת לכם את אחד המתכונים המנצחים שלי 


תודו שעניין הצילום משתפר!
אז ככה, אתם מכירים אנשים שלא אוהבים תפוחי אדמה?גם אני לא. כולם אוהבים לפחות צ'יפס ופירה (מנות משובחות לעצמן, אין שום ספק) אך מה שכל כך נהדר במנה הזאת זה המודולריות, היכולת לספוג כמעט כל תיבול שיש לכם בבית ולצאת טעים כל כך שלא יישארו לכם שאריות בכלל.
כשהייתי בשירות לאומי, בישולים היו אתגר לא קטן.לא היה הרבה מעבר למקרר, מיקרוגל וכיריים. אה, וטוסטר משולשים. תוסיפו לזה חמש בנות חסרות תקציב, חסרות זמן וחסרות רעיונות והרי לכם הררים של פסטה ורסק עגבניות (לא שיש בזה משהו רע אבל כל ערב?????) בשלב מסוים כל אחת התחילה להתמחות במשהו: אחת הייתה מופקדת על הסלט, שנייה על אורז\ספגטי ("מה מתחשק לכן הערב?") עוד שתיים שלא ממש הבינו בבישול אז הן ערכו שולחן ושטפו כלים (בתיאוריה...) ואני הופקדתי באופן בלעדי על תפוחי האדמה. באותה הדירה הם היו מטוגנים, אבל מאז הם השתדרגו לתנור והם הרבה יותר בריאותיים (והרבה יותר מהירים)
הנה המתכון שאי אפשר לטעות איתו, אבל כמובן שיש גם שפצורים בסוף:


מצרכים:
ק"ג תפוחי אדמה (אימא שלי מחשבת תפוח אדמה אחד לכל סועד וככה נערכת לבישול אבל זה בתנאי שאני לא מגיעה, כי אז אני בקלות מחסלת תבנית שלמה מבלי להניד עפעף)
4\1 כוס שמן זית (אבל אל תהיו סנובים, שמן קנולה זה לא פחות טוב לצורך העניין)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גריל עוף
3 שיני שום כתושות
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות פטרוזיליה יבשה
מלח, כמון ופלפל שחור לפי הטעם


הוראות:
1.מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות
2.שמים בקערה, שופכים מעל שמן ומערבבים
3.מפזרים את התבלינים ומערבבים שוב עד שהכול מצופה
4.מרפדים תבנית בנייר אפיה, משמנים בתרסיס שמן ושופכים מעל את תפוחי האדמה
5.אופים שעה בערך על 200 מעלות (מומלץ להוציא כל כמה זמן קוביה ולטעום עד שאתם מאשרים שזה מוכן...זה מה שאני עושה וזה יוצא מוצלח למדי...)


פינת ההתפרעות של יעל:
כל התבלינים שנכתבו למעלה הם ממש לא קדושים, ואתם יכולים להשמיט ולהוסיף לפי מה שיש לכם בבית (טוב, אולי על המלח לא הייתי מוותרת). הנה עוד תיבולים שניסיתי עם התפוחי אדמה וכולם יצאו מוצלחים:
אבקת מרק עוף
אבקת מרק ירקות
שום גבישי
רוטב ויניגרט איטלקי
שבבי בצל מיובש
כורכום
פפריקה חריפה (בזהירות!)
חומץ בלסמי (באמת!יוצא מקורי וטעים)
שמיר יבש
רוטב סויה
אבקת בצל
יין אדום
דבש
מיץ לימון


איזה שילובים עובדים בשבילכם?אני ממש אשמח לשמוע על זה
להתראות עד הפעם הבאה (זה לא יהיה רק בעוד חודש, אני מבטיחה!)
יעל