יום שני, 17 באוקטובר 2011

ממרח פלפלים קלויים


אין ספק שחג סוכות הוא אחד החגים האהובים מבחינתי,אבל שמתם לב שמדובר בערך בחג היחיד שאין לו מאכלים אופיניים?תמוה,הא?אני די משתעשעת מכך שרוב עם ישראל מוכן לחרף את נפשו בשביל סופגניה נוטפת שמן בחנוכה או אוזן המן בגודל של דירת 5 חמישה חדרים בפורים (או בחודשיים שקודמים לשניהם) אבל לסוכות עוד לא מצאנו מאכל שרשתות השיווק יכולות לעשות עליו קופה וזה מבחינתי עוד יותר טוב: בסוכות,חג האירוח האולטימטיבי,אתם מוזמנים להכין את מה שהכי כיף,נוח,קל או טעים לכם להכין!תוציאו מתכון של סבתא מהבוידם,או תאזרו אומץ ותנסו משהו חדש שנראה לכם מגניב אבל קצת היססתם עד עכשיו-לכו על זה!
ואם בא לכם מתכון טעים נורא שמושלם למרוח על כריכים ולצאת לטיול,או אפילו על פריכיות אורז לאלו מכם שהקדימו את דיאטת אחרי החגים ל-איך לאמר?-החגים עצמם (תסמכו עליי-כל דבר שיוצא טעים מרוח על פריכית יהיה טעים על כל דבר אחר).זה אומנם לא מתכון של הרגע האחרון אבל הוא מורכב מחומרים זמינים ורוב הזמן אתם רק מחכים לפלפלים ולא מתעסקים איתם בפועל.תנסו ולא תתחרטו!

מרכיבים:


3 פלפלים אדומים

3 שיני שום קלופות

2 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

כפית רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות מיונז (אני אוהבת להשתמש במיוקל 5%)




אופן ההכנה:

1.שוטפים את הפלפלים ומניחים אותם על תבנית אפייה מכוסה בנייר אלומיניום.
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) וקולים את הפלפלים עד שהם משחירים (45 דקות בערך).

2. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים אותם בזהירות לשקית פלסטיק נקייה.
מניחים להם להצטנן במשך כחצי שעה.

3. מסירים את הקליפה,את העוקצים ואת הגרעינים ומעבירים את "בשר" הפלפלים למעבד המזון.
מוסיפים את שאר החומרים.


בתאבון וחג שמח!תספרו לי איך יצא!



אין תגובות: