יום שני, 24 באוקטובר 2011

מרק תפוחי אדמה


העולם אמור להתחלק לאנשים שאוהבים קיץ ואנשים שאוהבים חורף אבל איכשהוא נדמה לי כל שנה מחדש שיש הרבה יותר אנשי קיץ שאוהבים ללכת לים ולחזור עם עור אדום ומתקלף מאנשים שאוהבים להדביק את האף לחלון ולראות את הגשם יורד.למקרה שעוד לא הבנתם,אני לגמרי ממוקמת בקבוצה השנייה ושרויה במשא ומתן להגעת החורף כבר מאמצע יוני בערך.רוצים להצטרף אליי? אחת הדרכים שנמצאו כיעילות ביותר להבאת החורף הן פשוט להרתיח סיר גדול של מרק ולאכול אותו בהנאה גדולה.מצד שני,ניסיתי את זה גם בסוף אוגוסט וההמשך ידוע.במקרה כזה,הצטיידו במזגן חזק או שאפשר פשוט לאכול את המרק כשהוא קר...



המרק הזה הוא עוד מתכון מוצלח ממטבחה של אימא,ואני אוהבת אותו כי כמעט תמיד יש לי את כל המרכיבים שלו בבית.אה,והוא מכיל בעיקר תפוחי אדמה-צריך יותר מזה???

מרכיבים:
בצל גדול קצוץ
2 כפות קמח
3-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות מדי
6 כוסות מים
חצי כף מלח
חצי כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור לפי הטעם

1. בסיר גדול מטגנים את הבצל מעל חום בינוני-גבוה במעט שמן עד שהוא משחים
2.מפזרים מעל הבצל את הקמח ומערבבים היטב.
3.מוסיפים את תפוחי האדמה והמים,מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
4.מניחים למרק להתבשל כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.מדי פעם בודקים שהוא לא גולש ו-5 דקות מוסיפים את התבלינים

שיהיה חורף גשום ובריא!

אין תגובות: